558377.jpg

Ohje tulleepi taas vähän myöhemmin.

No niin ohje on siis tässä:

Pateetaikina:

0,250g voita

n,1/2kg vehnäjauhoja

1 muna

1 1/2 kylmää vettä

Sekoita kylmä voi ja vehnäjauhot yleiskoneessa . 15 min

Lisää muna ja kylmä vesi

Vaivaa taikinaksi

Anna levätä kylmässä n. 1/2 tuntia

 

Pateen täyte:

1 kg perunoita

2 sipulia, (käy myös purjosipuli)

vajaa 2 dl vispikermaa

suolaa, pippuria ja paljon valkosipulia

 

Suikaloi perunat, leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja höyrytä  sitten n,25 min.

Lisää perunasipuliseokseen maustettu kerma.

Kaaviloi patee taikina . 1/2 cm paksuiseksi levyksi.

Vuoraa sillä patee vuoka, jätä taikinaa vähän roikkumaan reunan yli ja täytä vuoka perunaseoksella.

Nosta taikina helmat kanneksi ja kypsennä uunissa 180 astetta, kunnes taikina on kypsää.

Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile liharuokien lisäkkeenä.

 

Ohje on koulusta saatu n 5 vuotta sitten, ja nytten vasta tein ekaa kertaa kotona.

Meillä kaikki ainakin tykkäs tästä, eli koko perhe suosittelee, ja Pekka myös:)

Tein muuten ton pateen tupperin silikooniseen leipävuokaan, eli tuo määrä riittää suurinpiirtein sen kokoiseen vuokaan.