Selasin tässä tänään aikani kuluksi uutta Maku lehteä, ja sieltä pisti silmään tämmöinen mahtava porkkanakakun ohje.
Tiinan porkkanakakku
6 munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
6 tl kanelia
9 dl porkkana raastetta
300 g sulatettua margariinia
itse lisäsin vielä valkosuklaan palasia, joita ei ohjeessa ollut
Kuorrutus
100 g voita tai margariinia
200 g maustamatonta sulatejuustoa (esim Olympia)
3 dl tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta ja rasvaa.
Sekoita tasaiseksi.
Paista 200 asteessa n.30 min.
Anna pohjan jäähtyä, ja valmista sillä aikaa kuorrutus.
Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sula tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle.
Kommentit