Tähänkin myöhemmin ohje
No niin, eli alla on siis maitokiisseliä ja päällä mansikka- raparperikiisseliä
maitokiisseli
3-4 annosta
5 dl maitoa
4-5 rkl maissitärkkelystä
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
Kuumenna maito ja maissitärkkelys , kunnes seos kiehahtaa. Keitä miedolla lämmöllä 2-3 min koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja mausta kiisseli sokereilla.
Tämä ohje on suoraan maissitärkkelys purkin kyljestä napattu. Sokeria vois laittaa ehkä enemmänkin, ainakin meidän maun mukaan:)
Mansikka-raparperikiisseli.
5 dl marjoja
8 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä tai mehua
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, lisää raparperi.
Keitä kunnes raparperi on kypsää ja lisää mansikat
Nosta kattila levyltä ja sekoita kylmään veteen perunajauhot.
Kaada kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja anna kiisselin pulpahtaa. Älä keitä!!
Kommentit