869363.jpg

Selasin tässä tänään aikani kuluksi uutta Maku lehteä, ja sieltä pisti silmään tämmöinen mahtava porkkanakakun ohje.

Tiinan porkkanakakku

6 munaa

6 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

6 tl kanelia

9 dl porkkana raastetta

300 g sulatettua margariinia

itse lisäsin vielä valkosuklaan palasia, joita ei ohjeessa ollut

Kuorrutus

100 g voita tai margariinia

200 g maustamatonta sulatejuustoa (esim Olympia)

3 dl tomusokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri.

Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta ja rasvaa.

Sekoita tasaiseksi.

Paista 200 asteessa n.30 min.

Anna pohjan jäähtyä, ja  valmista sillä aikaa kuorrutus.

Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sula tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle.